Artikler om: Min roommate og jeg

Gode råd til når du ikke kender din nye roommate



Mange flytter sammen uden egentlig at kende hinanden før de bliver roommates. Dermed skal man lige pludselig være rigtig tæt på hinanden, uden rigtig at vide hvordan den anden person er, og hvilke vaner og rutiner vedkommende har.
For hurtigst og bedst at få et godt roommate-liv op at køre, kan I følge disse 5 råd, som virkede for min roommate og jeg.

1. Forventningsafstem
Det er vigtigt at I så snart I er flyttet sammen, eller evt. inden, får snakket om hvad I begge forventer af dét at bo sammen som roommates. Har I samme indstilling til rengøring, hvordan man passer på ting, hvordan man rydder op i køkkenet osv. Jo mere I får snakket om hvordan I begge anskuer livet som roommates, jo bedre kan I få en funktionel hverdag op og køre, og ved hvad I kan forvente af hinanden.

Hvis du ved at det betyder meget for din nye roommate, at gryderne efter aftensmad bliver vasket op samme aften, så sørg for at dette sker. Det tager kun 5 min. og så har du en glad roommate

2. Lav aftaler for brug af fællesområder
I forlængelse af første punkt, kan det være en fordel til at starte med at lave aftale om hvordan fællesarealer holdes og hvordan rengørring håndteres. Gøres dette klart for begge (alle hvis I er flere end 2 roommates) fra start, vil der opstå langt færre konflikter og irritation på den anden over, at tingene ikke bliver gjort som efter dit hoved. 

3. Lav ting sammen
Sørg for at lave ting sammen når I er flyttet sammen også gerne uden for hjemmets fire vægge. Tag for eksempel en tur i Tivoli, biffen eller noget helt trejde. I behøver ikke bruge alle døgnets 24 timer sammen. Så længe I blot prioriterer at bruge lidt tid sammen, kan I komme langt. Det behøver ikke være noget vildt I laver - det kan også sagtens være en rødvinsaften eller at I laver mad sammen nogle gange om ugen. Det vigtigste er bare, at I laver noget sammen, som giver jer mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

4. Snak om tingene
Skulle der opstå tidspunkter hvor du synes, din roommate gør noget, som irriterer dig eller nogle af jeres aftaler ikke fungerer, så tag snakken med din roommate om det, i stedet for at lade det ligge, og håbe på at det ændrer sig. Ingen kan læse tanker, så har du noget på hjertet, er det med at sige det højt. Der er ingen grund til at gå og være irriteret og få det dårligere med din roommate, når det formentlig kan løses ved en snak. 

5. Gå på kompromis
Om du vil det eller ej, så deler du bolig med en eller flere andre. Dermed kan du ikke bestemme alt, og det er ikke sikkert at alt går lige efter dit hoved. Det er ligesom et parforhold. For at få det til at fungere, må man til tider gå på kompromis. 

Jeg håber at disse råd vil hjælpe dig og din roommate med at få et godt forhold. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til mine artikler er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail på [[email protected]](/cdn-cgi/l/email-protection#f2818782829d8086b2949b9c96809d9d9f9f938697dc9699cda1879098979186cfb99d9f9f979c869380d7c0c2869b9ed7c0c29380869b999e97809c97)

Opdateret den: 31/01/2020